Candidata la funcția de deputată în Parlamentul RM Elena Grițco

Candidata la funcția de deputată în Parlamentul RM Elena Grițco

Elena Grițco este candidata Partidului Nostru la funcția de deputată în Parlamentul Republicii Moldova, pe circumscripția uninominală nr. 10. Elena Grițco este președinta Fundației „Renato Usatîi”, consilieră în CM Bălți.

Biografia

 

Venituri și averi

Conform declarației de avere, depusă de Grițco la CEC, în perioada 2017-2018, suma venitului din salariu de la Fundația „Renato Usatîi” constituie 54.545,72 lei. La aceasta se adaugă suma de 1.473 lei, obținută ca îndemnizație de la Consiliul Municipal Bălți.

Elena Grițco are în proprietate un apartament cumpărat în 2005 cu 14.043 lei. De asemenea, Grițco declară un automobil marca „Skoda Octavia”, procurat în 2017, în valoare de 16.400 euro.

Activitatea partinică

În prezent Elena Grițco este vicepreședintă a PP Partidul Nostru, membră a Consiliului Național și membră a Biroului Executiv Național al PP Partidul Nostru, scrie alege2019.md.

În august 2014, Elena Grițco, împreună cu colega sa de la Ministerul Justiției, Nina Cereteu, au organizat o conferinţă de presă alături de Renato Usatîi, în care au declarat că asupra lor s-au făcut presiuni din partea Ministrului Justiţiei de atunci, Oleg Efrim. Ele l-au acuzat pe Oleg Efrim că ar fi încercat să le determine să respingă înregistrarea partidului lui Usatîi.

Două luni mai târziu, în octombrie 2014, Elena Griţco şi Nina Cereteu au fost alese vicepreşedinte ale noului partid al lui Renato Usatîi „PaRUs”, devenit ulterior Partidul Nostru.

Din 2015, Elena Grițco este consilier municipal în Bălți, din partea PP Partidul Nostru. Din iulie 2015 este președinta Fundaţiei „Renato Usatîi”, iar din martie 2017 este vicepreședinta formațiunii conduse de Usatîi, scrie europalibera.org.

Grițco a candidat independent la alegerile locale din mai 2018 pentru funcția de primar de Bălți.

Vezi aici programul electoral al Partidului Nostru.

Alegerile parlamentare vor avea loc în data de 24 februarie.

Află AICI în ce secție și pe ce circumscripție vei vota.

 

foto: pnru.md

autoare: Iana Cornilov

Google+ Linkedin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

*