Studenții USARB și CHNU au semnat un acord de colaborare

Studenții USARB și CHNU au semnat un acord de colaborare

Autoguvernarea Studenților Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți (ASUSARB) și Parlamentul studenților Universității Naționale „Iurii Fedkovici” din Cernăuți au semnat ieri, 7 februarie, un acord de colaborare între cele două structuri de autoguvernare studențească. 

Victor Grigor, președintele Autoguvernării Studenților Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți, a vorbit despre importanța semnării unui acord de colaborare între aceste două structuri studențești, specificând că relațiile între studenți, schimburile de experiențe, prieteniile între studenții de la diferite universități pot crea adevărate oaze de inspirații, dezvoltare personală și desigur sporirea calității învățământului și a cercetării.

Acordul a fost semnat pentru o perioadă de 2 ani, cu posibilitatea de prelungire încă pentru un an de zile.

Evenimentul a avut loc în orașul Cernăuți, acolo unde președintele ASUSARB participă în perioada 6-8 februarie la închidirea proiectului transfrontalier „Prin intermediul unui transport durabil către un mediu curat”, susținut și finanțat de către Uniunea Europeană și implementat de către primăria or. Cernăuți și mun. Edineț.

În noiembrie 2018, studenții bălțeni au efectuat o vizită de studiu la Universitatea din Cernăuți. În acea perioadă au fost puse bazele semnării unui acord de colaborare între aceste două structuri.

De asemenea, în 2018, ASUSARB a semnat un acord de colaborare cu Autoguvernarea Studenților Universității de Stat din Moldova și cu Liga Studenților de la Universitatea de Stat „B. P. Hasdeu” din Cahul.

Google+ Linkedin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

*