Părinții elevilor liceului în care s-a prăbușit tavanul sunt alarmați de starea sălii în care au fost transferați copiii

Părinții elevilor liceului în care s-a prăbușit tavanul sunt alarmați de starea sălii în care au fost transferați copiii

După ce într-una din sălile de clasă a liceului Ștefan cel Mare a căzut o porțiune din tavan, părinții elevilor sunt alarmați de starea clădirii în care au fost transferați copiii, scrie baltionline.md.

Părinții elevilor din clasa a doua se arată îngrijorați de starea sălii de clasă în care au fost transferați copiii. Aceștia susțin că starea acestei săli de asemenea este una periculoasă.

 

Copiii vor fi nevoiți să-și petreacă timpul în această sală de clasă, care nu e mai puțin periculoasă! Uită-te la podele, tavane, pervazuri, ferestre și uși. Nu putem fi liniștiți, trimițând copiii la școală”, a spus mama unui elev de 8 ani, Anna.

 

Amintim că recent într-una din sălile de clasă a liceului Ștefan cel Mare a căzut o porțiune din tavan. Incidentul a avut loc noaptea, duminica trecută, din fericire, nimeni nu a avut de suferit.

Un incident similar a avut loc în luna august a anului trecut, când s-a prăbușit o porțiune de tavan din holul instituției, amintește tvn.md.

Expertiza tehnică efectuată în vara trecută, potrivit directorului, nu a relevat probleme cu plafonul.

Primarul mun. Bălți Nicolai Grigorișin a propus ca corpul clădirii vechi să fie oferit drept chirie, iar banii obținuți vor fi folosiți pentru întreținerea liceului.

Primarul susține că în noul corp al clădirii, în 2014, a fost înlocuit sistemul de încălzire, iar în 2018 au fost alocate mai mult de un milion de lei pentru repararea sălii de festivități.

În viitor, va trebui să găsim posibilitatea efectuării reparației fără a întrerupe procesul educațional în corpul nou al clădirii. Vom organiza un concurs pentru agenții economici care vor efectua lucrările de reparație. Primăria va face tot posibilul ca acest liceu să activeze în continuare, însă corpul vechi al clădirii va fi probabil închis”, a declarat Nicolai Grigorișin.

 

foto: baltionline.md

Google+ Linkedin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

*