Cum comentează Grigorișin prăbușirea tavanului în liceul Ștefan cel Mare

Cum comentează Grigorișin prăbușirea tavanului în liceul Ștefan cel Mare

Primarul de Bălți Nicolai Grigorișin a venit cu o reacție la incidentul ce a avut loc duminică. Amintim că într-una din sălile de clasă a liceului Ștefan cel Mare a căzut o porțiune din tavan. Primarul a calificat incidentul ca „tragedie”.

Nicolai Grigorișin, într-un video publicat pe site-ul primăriei, menționează că a mers la liceu, s-a întâlnit cu grupul de lucru creat, a discutat cu directorul instituției de învățământ.

De asemenea, a dat instrucțiuni conducerii liceului de a transfera copiii din clasele clădirii construite în 1949 în clădire nouă. Grigorișin a propus ca corpul clădirii vechi să fie oferit drept chirie, iar banii obținuți vor fi folosiți pentru întreținerea liceului.

Primarul susține că în noul corp al clădirii, în 2014, a fost înlocuit sistemul de încălzire, iar în 2018 au fost alocate mai mult de un milion de lei pentru repararea sălii de festivități.

În viitor, va trebui să găsim posibilitatea efectuării reparației fără a întrerupe procesul educațional în corpul nou al clădirii. Vom organiza un concurs pentru agenții economici care vor efectua lucrările de reparație. Primăria va face tot posibilul ca acest liceu să activeze în continuare, însă corpul vechi al clădirii va fi probabil închis”, concluzionează Nicolai Grigorișin.

 

foto: grigorishin.md

Google+ Linkedin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

*