Un liceu din Ungheni pedepsește elevii pentru că au părul prea lung

Un liceu din Ungheni pedepsește elevii pentru că au părul prea lung

Tunsoarea elevilor care învață la un liceu din Ungheni nu este dictată de modă, ci de regulament, scrie protv.md. Băieții nu ar trebui să aibă părul mai lung de trei centimetri, în caz contrar li se întocmește… proces verbal. Directoarea liceului spune că astfel are grijă să nu feminizeze baieții. PROTV au realizat un reportaj cu un elev din liceu care primește reproșuri privind lookul său de acum doi ani.

„Asta mă reprezintă, asta sunt eu, așa îmi place. Mi-au zis că ce drept am eu să vreau, cum îmi permit să zic că asta mă reprezintă. Directoarea mi-a râs în față și mi-a spus că ești nimeni să demonstrezi că ești cineva prin asta”, a mărturisit elevul liceului „Vasile Alecsandri” din Ungheni.

Directoarea liceului a spus pentru PROTV că părul lung îi feminizează pe băieți, iar instituția prin regulamentul intern, aprobat la consiliul profesorilor, are grijă ca acest lucru să nu se întâmple.

Ana Nuca, directoarea liceului „Vasile Alecsandri”: „Este normă pentru băieți. Nu au dreptul să poarte freza mai lungă de 3 cm de la piele. Este o lege a școlii. Se sancționează verbal. Nu putem să le dăm voie la băieți să umble cu gâța împletită. La ore în loc să scrie le stă părul în ochi. Nu ar trebui să mergem spre feminizarea genului masculin.” 

 

Google+ Linkedin

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

*