8 studenți maghiari vor beneficia de un curs de aprofundare a limbii ruse în cadrul USARB

8 studenți maghiari vor beneficia de un curs de aprofundare a limbii ruse în cadrul USARB

Un grup de tineri maghiari, studenți ai universității ELTE din Budapesta, vor petrece două săptămâni la Bălți. În cadrul USARB, ei vor beneficia de un curs de aprofundare a limbii ruse. Cei 8 tineri au ajuns ieri la Bălți și au reușit să facă poze la monumentul lui Ștefan cel Mare.

Cei 8 studenți învață la Institutul Limbilor Slave din cadrul Universității ELTE din Budapesta, una dintre cele mai importante instituții de învățământ superior din Ungaria. La Bălți, în cadrul Universității de Stat „Alecu Russo”, studenții vor beneficia de un curs de aprofundare a limbii ruse. Cursurile vor fi susținute de profesori universitari de la Catedra de Slavistică a Facultății de Litere a USARB.

Dintre cei 8 studenți, unii sunt deja familiarizați cu Universitatea din Bălți. Anul trecut, aceștia au fost găzduiți de USARB pentru un curs similar. Tinerii care au vizitat anterior R. Moldova, au descris țara drept una frumoasă, cu o cultură deosebită. Ei apreciază realitățile interetnice din Moldova, pentru că astfel de circumstanțe sunt benefice pentru îmbogățirea limbii.

Voluntarii din rândul studenților bălțeni, care îi vor îndruma pe parcursul acestor două săptămâni, le-au urat bun venit și răbdare în procesul de studiu.

De asemenea, studenții maghiari vor avea un program cultural intensiv timp de două săptămâni: vizite la muzeu, teatru, aventuri gastronomice și o excursie la zimbrăria din Glodeni.

Google+ Linkedin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

*