Studenții USARB, premiați de investitori pentru ideile lor de startup

Studenții USARB, premiați de investitori pentru ideile lor de startup

Douăzeci și cinci de tineri din diferite universități și licee din țară au atras atenția donatorilor și investitorilor, datorită ideilor de afaceri pe care le-au dezvoltat pe parcursul programului internațional de preaccelerare Yep!Starter. Opt echipe finaliste au luptat în cadrul primului Demo Day, marca Yep!Moldova, pentru șansa de a reprezenta Republica Moldova la Kiev, Ucraina, precum și în cadrul Festivalului Startup-urilor, organizat la Tartu, Estonia. 

Dorința de a crea afaceri proprii, visul de a deveni antreprenori de succes și de a se dezvolta în diferite domenii au unit tinerii în cadrul a opt echipe, în jurul unor probleme care au fost validate pe parcursul programului Yep!Starter. Peste 20 de studenți de la Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți (USARB) și-au manifestat interesul de a participa la program, dar au primit certificate de absolvire doar cei mai perseverenți și creativi.

Ca urmare a sesiunii pitch-urilor, juriul a desemnat echipele care vor continua lupta dintre startup-uri la Kiev. Astfel, tinerii care au format OMNIA (Daria Covalenco, Natalia Istrati, Ana-Maria Revenco de la USARB) au propus o soluție on-line pentru dezvoltarea carierei și recrutarea în câmpul muncii.

Echipa EASY (Laurențiu Josan, Cristian Chifiac de la USARB; Diana Glingean, Iuliana Trofim de la Centrul de Excelență în Economie și Finanțe) a pus bazele unei platforme pentru efectuarea cumpărăturilor și livrarea acestora din supermarket direct acasă.

Echipa EASY GO (Ruslan Mahmadbecov de la ASEM; Adrian Paladi, Iulia Manea, Daniela Popov de la USM) a dezvoltat o aplicație ce facilitează călătoriile interurbane în zona de nord a țării. Premiul special a fost oferit echipei SILENCE (Valentinei Rotari, absolventa USARB), care a prezentat un proiect de antreprenoriat social pentru persoanele cu deficiențe de auz.

Fondul de premiere în cadrul acestei bătălii a fost de 110.000 lei, bani oferiți de partenerii Yep!Moldova – Asociația Patronală din Industria Prelucrătoare și organizația People in Need Moldova, prin intermediul proiectului „Un nou impuls pentru dezvoltarea afacerilor în Regiunea de Dezvoltare Nord a Republicii Moldova”, finanţat de Agenția Cehă pentru Dezvoltare și implementat în parteneriat cu Agenția de Dezvoltare Regională Nord și AO „Pro Cooperare Regională”.

Google+ Linkedin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

*