Renato Usatîi susține că partidul său ar putea participa la alegerile parlamentare

Renato Usatîi susține că partidul său ar putea participa la alegerile parlamentare

Renato Usatîi, liderul formațiunii politice „Partidul Nostru” și ex-primarul mun. Bălți, susține că partidul său ar putea participa la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019 alături de partidul „Patria”, în cadrul blocului electoral „Renato Usatîi”. Anunțul a fost făcut de Renato Usatîi în cadrul unei transmisiuni live pe profilul său de Facebook, scrie zdg.md.

„Nu cred în aceste alegeri, dar se poate întâmpla o minune, la fel cum a fost la Bălți când oamenii m-au ales și când au votat pentru Grigorișin”, a declarat ex-primarul de Bălți în cadrul live-ului.

„Partidul Nostru va merge în alegerile parlamentare. Astfel, în caz că Partidul Nostru va fi lichidat din cursa electorală am decis crearea blocului electoral cu denumirea „Renato Usatîi” care va fi format din Partidul Nostru și Partidul Politic Patria. Toate acesta este pentru ca oamenii să poată vota, să nu dezamăgim cetățenii și cei care cred în mine”.

Partidul Politic Patria a fost exclus din alegerile parlamentare din noiembrie 2014. Actualul președinte al formațiunii este Sergiu Biriukov, precizează unimedia.info.

Renato Usatîi se află la Moscova din vara anului 2016. La scurt timp după plecarea sa, pe numele său a fost emis un mandat de căutare internațională, acesta fiind acuzat că ar fi comandat asasinarea bancherului rus Gherman Gorbunțov. În februarie curent, Usatîi  și-a dat demisia din funcția de primar de Bălți, iar fotoliul său a fost preluat de colegul său de partid Nicolai Grigorișin, în urma alegerilor locale noi.

 

foto: politics.md

Google+ Linkedin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

*