Sub piața centrală ar putea apărea un tunel

Sub piața centrală ar putea apărea un tunel

În cadrul şedinței Consiliului Urbanistic al municipiului Bălți din 18 decembrie curent, a fost propus un proiect de creare a unui tunel sub piața centrală. Lungimea tunelului va fi de 500 de metri, precizează esp.md. Autorii proiectului consideră crearea pasajului subteran – o soluție la problema transportului din această zonă.

Directorul general al INCP „Urbanproiect”, Iurie Povar a prezentat proiectul care prevede organizarea trecerii subterane sub piața centrala. Ea va avea o întindere de 500 m de la centrul comercial „Bonus” până la Oficiul Stării Civile Bălți.

foto: balti.md

Potrivit autorilor ideii, de asemenea, sub pâmânt s-ar putea plasa locuri de parcare subterane pentru 340 de autoturisme. Proiectul prevede, de asemenea, eliberarea spațiului de toate clădirile și structurile temporare din fața pieței și centrului comercial „Mir”. Acest lucru va asigura accesul pompierilor și a altor vehicule speciale la centrele comerciale în caz de urgență.

foto: balti.md

La ședința consiliului municipal din 20 decembrie, consilierul Boris Marcoci a sugerat planificarea în bugetul municipal a 400 mii lei pentru elaborarea documentației de proiectare și estimare pentru implementarea proiectului de trecere subterană cu parcare sub piața centrală. Atunci când documentele vor fi pregătite, autoritățile locale vor putea depune proiectul la concursul de proiecte finanțate din fondurile europene din care vor primi finanțare parțială, deoarece sunt necesare cheltuieli semnificative. Deocamdată, nu este vorba despre sume concrete.

Google+ Linkedin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

*