Primăria municipiului Bălți, premiată pentru servicii publice de calitate

Primăria municipiului Bălți, premiată pentru servicii publice de calitate

Cele mai bune practici implementate de autoritățile publice locale din Moldova în 2016 și 2017 au fost premiate pe 18 decembrie în cadrul unei ceremonii naționale. Evenimentul a fost organizat de IDIS „Viitorul”, în cadrul Programului bunelor practici ale autorităților publice locale, care este implementat cu suportul financiar al Consiliului Europei.

Autoritățile publice locale din țară au participat în acest an la patru categorii ale competiției bunelor practici și anume:

1. Cetățenie activă pentru o bună guvernare transparentă;

2. Dezvoltare locală prin implicare comunitară;

3. Patrimoniul cultural-istoric, cartea de vizită a localității tale;

4. Servicii publice de calitate, mai aproape de cetățeni.

Scopul Programului Bunelor Practici este acela de a identifica și disemina inițiativele originale din administrația publică locală din Republica Moldova, precum și a face cunoscute experiența și rezultatele remarcabile ale autorităților și instituțiilor publice locale din țară.

În cadrul Ceremoniei naționale de premiere a celor mai bune practici în administrația publică locală au fost decernate 11 certificate de participare, nouă mențiuni, nouă premii de gradul III, șapte premii de gradul II și patru premii de gradul I pentru cele mai bune practici implementate de administrațiile publice locale în perioada 2016-2017. Autoritățile câștigătoare s-au ales cu trofee și diplome, iar restul participanților, cu certificate.

Primăria municipiului Bălți a luat premiul III în secțiunea Servicii publice de calitate, mai aproape de cetățeni.

Primăria mun. Bălți a fost decorată pentru implementarea proiectului „Grupa creșă socială Clopoțel”, deschisă în incinta grădiniței nr. 13. Serviciul a fost deschis în cadrul proiectului Copiii de vîrstă mică – înțelegem necesitățile, dezvoltăm serviciile, reformăm sistemul, realizat de CCF Moldova în parteneriat cu Primăria mun. Bălți, Ministerul Muncii, UNICEF, Hope and Homes for children din Marea Britanie.

 

foto: balti.md

Google+ Linkedin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

*