Candidații din partea PSRM pentru circumscripțiile electorale Bălți au donat mii de lei pentru partid

Candidații din partea PSRM pentru circumscripțiile electorale Bălți au donat mii de lei pentru partid

În ajunul alegerilor parlamentare, susținătorii PD și PSRM au făcut donații de mii de lei pentru cele două partide mari, care dețin majoritatea în actualul legislativ, scrie rise.md. Printre sponsori se află și candidații din partea PSRM pentru circumscripțiile electorale Bălți: Alexandr Usatîi, consilier al CM Bălți și Alexandr Nesterovschi, deputat.

Trei sferturi dintre sponsorii democraților sunt angajați ai unor instituții și întreprinderi de stat, cum ar fi: Agenția Servicii Publice, Moldtelecom, Poșta Moldovei, SA RED Nord, dar și angajați din medicină sau învățământ.

Conform listelor donatorilor depuse de partide la Comisia Electorală Centrală (CEC), democrații sunt cei care au contabilizat cei mai mulți simpatizanți. În prima jumătate a anului 2018, circa o mie de persoane au donat în total peste 5,6 milioane de lei. În medie, fiecare dintre ei a oferit partidului de guvernământ aproape un salariu mediu pe economie.

În registrul donatorilor PSRM sunt mai multe persoane care țintesc un loc în următorul parlament, dar și angajați ai companiilor din anturajul socialist.

În prima jumătate a anului 2018, 213 persoane au umplut buzunarul socialiștilor cu 2,9 milioane de lei. În medie, fiecare a donat circa 14 mii de lei, echivalentul a peste două salarii medii pe economie.

La mitingul socialiștilor de la Bălți din 20 octombrie au fost prezentate și susținute concomitent două candidaturi pentru participarea la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019, în calitate de candidați ai PSRM. Este vorba de Alexandr Usatîi, consilier al CM Bălți și Alexandr Nesterovschi, deputat. Ambii au contribuit cu sume generoase pentru partidul PSRM.

Alexandr Nesterovschi, foto: socialistii.md

Alexandr Nesterovschi, deputat. Candidat din partea PSRM pe circumscripția electorală Bălți nr. 10, care include o parte a municipiului Bălți și localități din raionul Sîngerei.

Donație: 38.300 lei.

 

Alexandr Usatîi, foto: ok.ru

Alexandr Usatîi, consilier în CM Bălți, angajat al Fundației Soluția. Candidat din partea PSRM pe circumscripția electorală Bălți nr. 9, din care face parte municipiul Bălți și localități din raionul Fălești.

Donație: 10.000 lei.

Mai multe detalii în articolul RISE.

Google+ Linkedin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

*