Un licean din Bălți, medaliat cu argint la Olimpiada Internațională de Științe pentru Juniori

Un licean din Bălți, medaliat cu argint la Olimpiada Internațională de Științe pentru Juniori

Ștefan Nicov, elev în clasa a IX-a al Liceului „Mihai Eminescu” din Bălți, a obținut medalia de argint în cadrul celei de-a 15-a ediții a Olimpiadei Internaționale de Științe pentru Juniori.

Concursul s-a desfășurat în perioada 2 – 11 decembrie, în orașul Gaborone, Botswana. Elevii din Republica Moldova au obținut o medalie de argint și cinci medalii de bronz.

Medaliat cu argint la acest concurs este Ştefan Nicov, elev al Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” din mun. Bălți.

„Prima mea olimpiadă a fost în clasa a cincea, respectiv de atunci mă ocup. Chimia este un obiect care te învaţă, cel puţin la partea experimentală să observi lucrurile mai detaliat, mai amănunţit, îţi dezvoltă deprinderi de a lucra mai minuţios, de a fi mai dibac şi mai îndemânatic”

Ştefan Nicov, olimpic.

Medaliile de bronz au fost obținute de către Adelina Andrei, Vladimir Purice, Marius Frija, Valerian Mocreac, Victor Șotropa, elevi ai Liceului Teoretic „Orizont” din or. Durlești, mun. Chișinău.

La ediția din acest an a Olimpiadei Internaționale de Științe pentru Juniori au participat 255 de elevi din 47 de țări ale lumii, la competiție fiind admiși doar elevii până la vârsta de 15 ani. Republica Moldova a fost reprezentată de șase elevi și trei profesori.

 

foto: facebook.com/stefan.nicov.3

Google+ Linkedin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

*