Ambasadorul Statelor Unite ale Americii, în vizită la USARB

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii, în vizită la USARB

Ieri, 11 decembrie a.c., Universitatea de Stat „A. Russo” din Bălți a fost vizitată de Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Statelor Unite ale Americii (SUA) în Republica Moldova, Excelența Sa Dereck J. Hogan. Diplomatul american  s-a interesat de proiectul de creare a Centrului de inovare și transfer tehnologic (CITT) în Regiunea de Dezvoltare Nord, scrie adrnord.md.

Ambasadorul SUA și delegația care l-a însoțit s-au deplasat astăzi pe șantierul viitorului Centru, amplasat pe teritoriul Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți (USARB), unde s-au documentat despre proiectul implementat de ADR Nord.

Atât pe șantier, cât și în cadrul unei ședințe în incinta USARB, specialiștii ADR Nord și administrația USARB au oferit detalii despre procesul de implementare a proiectului. În context, șeful Secției managementul proiectelor a ADR Nord, Constantin Bândiu, și juristul Agenției, Ion Iliev, au comunicat că actualizarea documentației tehnice în cadrul proiectului se află pe ultima sută de metri, după care va urma lansarea procedurilor de achiziții publice privind executarea lucrărilor de finisare a clădirii viitorului Centru și contractarea serviciilor de supraveghere tehnică a lucrărilor.

 

E.S. Dereck J. Hogan s-a arătat interesat de proiect și a asigurat părțile implicate în implementarea acestuia de tot sprijinul Ambasadei SUA.

Bugetul proiectului de creare a CITT, solicitat din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională, este de 11,7 milioane de lei. Precizăm că ADR Nord implementează acest proiect în parteneriat cu Ministerul Economiei și Infrastructurii; Ministerul Educației, Culturii și Cercetării; Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului; Proiectul de Competitivitate în Moldova; Asociația Națională a Companiilor din domeniul TIC; Asociația Patronală din Industria Prelucrătoare; Primăria municipiului Bălți; USARB.

 

Google+ Linkedin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

*