Studenții Universităților din Bălți și Cernăuți ar putea semna un acord de colaborare

Studenții Universităților din Bălți și Cernăuți ar putea semna un acord de colaborare

În perioada 6-7 noiembrie echipa Autoguvernării Studenților a Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți au efectuat o vizită de studiu la Universitatea Națională „Iurii Fedkovici” din Cernăuți, scrie bucpress.eu.

Studenții bălțeni au avut parte de o întâlnire cu reprezentanții Catedrei de Limba Română și Clasică, care a venit cu mai multe propuneri și idei pentru studenții bălțeni de a participa la evenimentele culturale și conferințele științifice care vor avea loc la Cernăuți și la Bălți în perioada apropiată.

În cadrul serii internaționale organizate la Cernăuți în perioada 6-7 noiembrie a. c.  studenții Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți și Universitatea Națională  ,,Iurii Fedkovici”  din Cernăuți  au vorbit despre activitatea structurii de Autoguvernare Studențească în ambele universități.

Astfel, Autoguvernarea Studențească USARB și Parlamentul studențesc a Universității Naționale  „Iurii Fedkovici” din Cernăuți  au pus bazele semnării unui acord de colaborare între aceste două structuri.

Studenții bălțeni au avut parte de o experiență cu multe realizări și discuții la nivel instituțional cu conducerea Universității Naționale „Iurii Fedkovici” din Cernăuți. Șeful departamentului de Relații Internaționale, Serghei Luchianiuc, a comunicat studenților despre proiectele în care sunt implicate ambele universități și despre perspectivele de viitor. Astfel, studenții vor putea face schimb de experiență și să participe la proiectele și conferințele comune organizate anual.

BucPress amintește că în anul 2011 a fost înființat Consorțiul Universităților din Republica Moldova, România și Ucraina (CUMRU). Universitățile membre CUMRU: Universitatea de Stat a Moldovei (USM), Universitatea Națională „Alecu Russo” din Bălți (USARB), Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC), Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iași (UNAGE), Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava (USV), Universitatea „Iurii Fedkovici” din Cernăuți (CHNU). Reprezentantul USARB în cadrul acestui consorțiu este prorectorul pentru relații externe și activitate științifică, Valentina Prițcan.

 

Google+ Linkedin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

*