Bălți – cea mai transparentă localitate din Republica Moldova

Bălți – cea mai transparentă localitate din Republica Moldova

Primăria municipiului Bălţi este cea mai transparentă autoritate publică locală din Republica Moldova. Aceasta o confirmă raportul realizat de Institutul pentru Dezvoltare şi Inițiative Sociale „Viitorul”. Municipiul Bălți a acumulat 82 de puncte în clasamentul celor mai deschise localități din Moldova.

După orașul Bălți, în top s-au plasat orașul Cimișlia (62 puncte) și municipiul Cahul (62 puncte). Aceste primării s-au aflat în top 10 cele mai transparente localități și în anul 2017, amintește viitorul.org.

 

Astfel, doar primăria municipiului Bălți a publicat pe pagina oficială –  balti.md contractele de achiziții publice desfășurate anul trecut. La fel, doar pe pagina web a Primăriei municipiului Bălți sunt prezentate rezultatele licitațiilor publice, cu indicarea bunului imobil, adresa, suprafața, destinația, prețul și decizia consiliului orășenesc.

Ca să asigurăm transparența, Primăria Bălți publică săptămânal pe website un calendar al evenimentelor, transmitem live toate ședințele și avem chiar și două rubrici noi «Opinia Ta contează» și «Feedback», pentru că părerea cetățenilor despre activitatea primăriei este importantă pentru noi”

Irina Serdiuc, secretara Consiliului municipal Bălți

 

Toate autoritățile câștigătoare s-au ales cu trofee și diplome de onoare.

Google+ Linkedin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

*