Bălțiul va găzdui festivalul de film „Свидание с Россией”

Bălțiul va găzdui festivalul de film „Свидание с Россией”

Viața culturală a capitalei de nord va fi animată de festivalul de film „Свидание с Россией”.  În zilele de 11 și 12 octombrie, în incinta Palatului Municipal de Cultură bălțenii sunt invitați să participe la festival.

În special, organizatorii promit ca festivalul să placă tinerilor spectatori. Festivalul va fi inaugurat la ora 10:00, în incinta Palatului Municipal de Cultură. Pentru început vor fi derulate desene animate. Apoi participanții sunt invitați să privească filmul umoristic pentru copii „Замри-отомри”.  Tema umorului va continua cu derularea show-ului tv „Ералаш” și performanța liderului acestei emisiuni, scenaristului, regizorului Boris Gracevschi.

Un alt oaspete al orașului Bălți va fi compozitorul Alexandr Jurbin care împreună cu criticul literar Victor Erofeev va susține întrunirea creativă din cadrul bibliotecii „Eugeniu Coșeriu”.

Pentru spectatorii maturi, biblioteca va găzdui în premieră filmul „Тургенев, Русское Сердце” cu ocazia celei de-a 200-a aniversare a lui I. Turgheniev.

La finalul programului cultural, în premieră pe teritoriul Republicii Moldova, spectatorii vor privi filmul regizorului D. Suvorov „Первые”.

Evenimentul începe la ora 10:00. Intrarea este liberă.

Informații suplimentare sunt disponibile pe site-ul rufilm.md sau apelând la 069433579.

Reamintim că în Republica Moldova festivalul se desfășoară anual. În 2018, festivalul este dedicat aniversării a 90-a a scriitorului Ion Druță.

Click pentru a deschide programul festivalului

 

foto: radiosajnet.com.br

Google+ Linkedin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

*