Expiră ultimul termen de achitare a impozitului pe bunurile imobiliare

Expiră ultimul termen de achitare a impozitului pe bunurile imobiliare

Primăria municipiului Bălţi amintește, că la 15 octombrie curent expiră ultimul termen de achitare a impozitului pe bunurile imobiliare.

Impozitul necesită să fie achitat atât de persoanele fizice, cât şi de persoanele juridice, care au încheiat cu primăria mun. Bălţi contracte de arendă a loturilor de teren.

Persoanele juridice efectuează de sine stătător calculul impozitului funciar, în conformitate cu metodologia prevăzută în legislaţia fiscală, în dependenţă de evaluarea sau neevaluarea de către organul cadastral a loturilor de teren, transmise în arendă de către primăria mun. Bălţi.

Calculul impozitului funciar pentru terenurile neevaluate de organul cadastral se efectuează în formularul de tip FUNJ, iar pentru terenurile evaluate de organul cadastral – formularul de tip BIJ-17, pe care Dvs. trebuie să-l prezentaţi Inspectoratului Fiscal de Stat al mun. Bălţi, de asemenea să achitaţi suma impozitului în termen de pînă la 15 octombrie 2018.

Calculul impozitului funciar pentru persoanele fizice, care au încheiat cu primăria municipiului Bălţi contracte de arendă a loturilor de teren, se efctuează de către primărie, se perfectează aviz de plată, care se va achita până la 15 octombrie 2018 în oricare oficiu poştal al oraşului sau în filialele băncilor amplasate în intravilanul municipiului.

Întru evitarea aplicării sancţiunilor de procedură administrativă, primăria solicită achitarea în bugetul local a impozitului pe bunurile imobiliare şi impozitul funciar în termenul prevăzut de legislaţia în vigoare până la 15 octombrie 2018.

Consultaţii suplimentare puteţi obţine în bir. 248-253 de la ora 8:00 până la 17:00 (pauză de masă de la 12:00 până la 13:00) în sediul primăriei, precum şi la telefon: 0231 (2-55-12, 2-44-38, 5-46-25).

Google+ Linkedin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

*