/video, dezbatere/ Funcționarea obiectului „Focul Veșnic” din centrul orașului Bălți

/video, dezbatere/ Funcționarea obiectului „Focul Veșnic” din centrul orașului Bălți

În data de 28 septembrie, site-ul reper.md  în parteneriat cu ziarul local esp.md a organizat o dezbatere publică pe tema funcționării obiectului „Focul Veșnic” din centrul orașului Bălți.

Întrebările principale din cadrul dezbaterii au fost:

— Cine plătește pentru gazul furnizat acestui obiect?

— Sunt implicați aici banii publici?

— Cine răspunde de întreținerea acestuia?

 

Ne-au ajutat să elucidăm acest caz invitații noștri:

  • Sergiu Burlacu, președintele PUN din Bălți
  • Diana Grosu, președinta AO „Asociația pentru Drepturile Omului Lex 21”
  • Serghei Gramma, asistentul deputatului Alexandru Nesterovschi din partea PSRM


În prima emisiune, am vorbit despre proiectul „Bugetul cetățenilor”, cu ajutorul căruia o parte din bugetul municipal este alocată pentru implementarea inițiativelor cetățenilor. Am discutat cu coordonatorul proiectului, consilierul municipal Renata Grădinaru și doi reprezentanți ai grupurilor de inițiativă – participanți la “Bugetul cetățenilor”.


La cea de-a doua dezbatere, a fost pusă în discuție tema fondurilor alocate de Fondul Național pentru Dezvoltare Regională pentru dezvoltarea regiunii nord a țării. Oaspeții noștri au fost directorul Agenției pentru Dezvoltare Regională “Nord” Ion Iliev și consilierul municipal de Bălți, Vlad Gițu. Dezbaterea a inclus discuția proiectelor de dezvoltare regională implementate la Bălți.


Oaspeții celei de-a treia ediții au fost antreprenorul din Bălți, Serghei Lemeșev, a cărui companie a câștigat într-un concurs organizat de primărie pentru furnizarea și instalarea obievtelor de joacă pentru copii și Diana Grosu, președinta Asociației Obștești pentru Drepturile Omului Lex XXI, care monitorizează achizițiile publice. Antreprenorul admite că nu a respectat toate cerințele specificațiilor tehnice stabilite în condițiile concursului, dar consideră totuși că acest lucru nu trebuie să împiedice acceptarea obiectelor. Anterior, primăria a exprimat calitatea slabă a obiectelor stabilite.


Dezbaterea a fost realizată în cadrul proiectului “Start-up-uri în media online în regiunile Moldovei și suport pentru profesionalizarea presei regionale în scopul informării obiective și responsabilizării aleșilor locali”, implementat de către Asociaţia Presei Independente (API) şi finanțat de UK aid cu suportul Guvernului Marii Britanii. Responsabilitatea pentru conținutul emisiunii aparține autorilor și nu neapărat reflectă poziția Guvernului Britanic.

Google+ Linkedin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

*