Festivalul Indiei la Bălți. Află unde îți poți picta corpul cu tatuaje henna autentice

Festivalul Indiei la Bălți. Află unde îți poți picta corpul cu tatuaje henna autentice

Marele Festival Indian a ajuns și în capitala de nord a Moldovei. Muzica pe ritmuri indiene a provocat, astăzi, 4 mai 2018, mai mulți trecători să facă câteva mișcări în stilul indian. Nu am putut trece cu vederea acest eveniment și am mers să văd ce se află la expoziția indiană.
M-a întâmpinat o femeie extrem de frumoasă care purta cele mai frumoase bijuterii ale Indiei. Celebrul punct indian de pe fruntea femeii – bindi, care este un prim simbol și este întâlnit doar în cultură indiană, mi-a provocat entuziasm pentru tot timpul excursiei organizate de Tamseel, dânsul mi-a fost ghidul de azi.
Povestindu-mi cu mult drag și plăcere despre festivalul indian, am aflat că ei sunt pentru prima dată la Bălți și le place atât orașul nostru, cât și fetele de aici (mi-a zâmbit). Acum, au organizat un festival modest, dar pe viitor doresc să-l extindă și să ne arate cât mai multe bijuterii, ceaiuri, haine indiene, cosmetică, dar și celebrele condimente indiene.

Ajungând la discuția despre vestitele desene cu henna, nu puteam să-mi iau ochii de la acea pictură corporală. Mi s-a propus să mi se facă un desen, am acceptat, desigur. Ochii țintiți asupra desenului și pensula care aluneca foarte ușor pe mâna mea, de parcă ea singură desena și nu era condusă de băiatul care strălucea printre toți vizitatorii și organizatorii evenimentului, au dat rezultat unui desen magnific și creându-mi o stare excelentă.
India este vestită datorită mătasei și cașmirului. La expoziție vizitatorii au o gamă vastă de a alege eșarfe cusute manual din cașmir și țesături fine.
Organizatorii invită toți doritorii la Marele Festival Indian pentru a-și alege cele mai deosebite ceaiuri, bețișoare aromate, haine cusute manual, bijuterii hand-made, cosmetică, henna, dar și bucate din bucătăria indiană.
La final, Tamseel, mi-a făcut o surpriză pe ritmuri fierbinți din India. Celebrul dans indian mi-a fost oferit de către doamna de la intrare și tânărul care bătea la tobe.
Marele Festival Indian se desfășoară în incinta PATRIEI, la etajul 2 din partea Teatrului Național ,,Vasile Alecsandri” și va dura de pe data 04 mai 2018 până pe data de 13 mai 2018.

Autor: Mihaela Sîrbu

Google+ Linkedin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

*