/foto, video/ USARB a marcat azi Ziua Drapelului și a Stemei de Stat

/foto, video/ USARB a marcat azi Ziua Drapelului și a Stemei de Stat

În data de 27 aprilie a anului curent, Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți a marcat printr-un eveniment festiv Ziua Drapelului Național al Republicii Moldova. Secția pentru educație, cultură și viața studențească, în colaborare cu Autoguvernare studențească au organizat în curtea universității un concert cu muzică și dans, prin care au manifestat patriotismul față de țară.

Președintele Autoguvernării Studențești, Victor Grigor, a afirmat: „Steagul național ne reprezintă peste tot în lume de 28 de ani. Drapelul este cel care amintește zilnic cetățenilor de peste granițe care sunt originea și valorile lor”. 

Pentru spectatori a evoluat Orchestra universitară „Alunelu” și ansamblul de dansuri populare „Tinerețea” din Bălți.

Prorectorul USARB pentru Studii cu frecvență redusă și formare continuă, Gheorghe Neagu, a spus: „Simbolul de Stat contribuie la formarea convingerilor și valorilor individuale și colective, la consolidarea psihologică a colectivității umane. Aduc felicitări participanților la această acțiune, în special tineretului studios căruia îi revine nobila misiune de a scoate drapelul național din curtea USARB în societatea moldovenească”.


Pentru prima dată tricolorul a fost arborat pe cupola Parlamentului de către Gheorghe Ghimpu și a fost desemnat oficial drapel de stat pe 27 aprilie 1990.

Autor: Diana Ambros

 

Google+ Linkedin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

*