Dacă suferiți de crezul în propria importanță, această carte vă readuce la realitate. Urmăriți Ediția a 5-a „Reper LiteraR”

Dacă suferiți de crezul în propria importanță, această carte vă readuce la realitate. Urmăriți Ediția a 5-a „Reper LiteraR”

Un șofer orbește așteptând la semafor, omul care îl ajută să ajungă acasă și îi fură mașina, la fel, orbește. O tânără orbește în camera de hotel în momentul cel mai picant, doctorul care examinează pacienții orbiți brusc orbește și el… 

Cartea săptămânii a 5-a este „Eseu despre orbire” de José Saramago.

Edițiile săptămânilor trecute:

ABC, D

Timp orientativ de lectură — 3 zile

Lumea se scufundă în haos. Nimeni nu știe ce se întâmplă și de unde vine. Degrabă, însă, nici nu va avea cine să știe, pentru că vor orbi cu toții… La un moment dat începi să-ți pui întrebarea dacă nu cumva ești și tu orb.

Despre autor

  • José Saramago este un scriitor portughez, autorul uneia dintre cele mai discutate cărți „Evanghelia după Isus Cristos”
  • În 1998 a primit premiul Nobel pentru literatură
  • După publicarea primei cărți a urmat o pauză de 19 ani. Saramago spunea că nu avea nimic demn de scris în acea perioadă.

 

 

De ce citim această carte?

  • Pentru că funcționează ca un duș rece pentru mințile încarcerate în rutină și crezul în propria importanță
  • Pentru că orbirea este starea pe care o trăim permanent
  • Pentru că José Saramago știe să spună lucrurilor pe nume, și în acest roman vom vedea lumea așa cum este: oarbă, murdară și rea.

 

Lectură cât mai plăcută și inofensivă!

 

Google+ Linkedin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

*