Valeria Neagu, tânăra meșteșugăriță din Bălți care brodează tablouri de la 7 ani: „Un astfel de hobby necesită multă răbdare și pasiune”

Valeria Neagu, tânăra meșteșugăriță din Bălți care brodează tablouri de la 7 ani: „Un astfel de hobby necesită multă răbdare și pasiune”

Avea doar 7 ani când Valeria și-a întâlnit viitorul său hobby. Mergând împreună cu fratele său mai mare la clubul de meșteșugărit – „Clubul Meșterului Popular” din Bălți, a fost observată de către profesoara clubului.

Profesoara de la cercul de broderie m-a zărit cum îmi expuneam curiozitatea față de lucrurile pe care le vedeam. Mi-a arătat diverse tablouri brodate și m-a întrebat dacă aș dori să încerc a broda, fapt pentru care îi sunt astăzi foarte recunoscătoare

Valeria a fost susținută de profesoară, familie și cunoscuți, fiind mereu lăudată pentru talentul ce-l demonstra.

Îmi spunea că sunt o fată talentată și că probabil pasiunea pentru meșteșugărit mi se trage de la mama, pentru că și ea împărtășește acest hobby

Prima sa lucrare a fost prea complicată pentru vârsta care o avea (7 ani). Tabloul reprezenta o coroniță de flori de o multitudine de culori.

Au urmat multe alte tablouri, le alegeam după propriul plac și imaginație. Pe la 15 ani, am primit propunerea de la profesoara mea, Dna Maria, de a broda ornamente pe hainele populare. Așa am început să fac broderiile pe iile moldovenești

Pe lângă hobby, talentul de a broda i-a devenit și primul ei job, pentru care primea o sumă de bani. Depune mult suflet în munca pe care o face și nici banii nu o alină atât de mult, cât ceea ce creează.

De multe ori s-a întâmplat să îndrăgesc ceea ce făceam, că nu doream să mă despart de lucrările mele. Multe din ele erau vândute și peste hotare, lucru care mă făcea să mă mândresc mult. Mi-ar fi plăcut mult să-i cunosc pe actualii deținători, pentru că am depus mult efort și am pus mult suflet în ceea ce fac

Pentru Valeria nu banii, ci fețele încântate ale oamenilor îi încălzește inima. Anume aceasta o provoacă să lucreze în continuare. Cu ceva timp în urmă, Valeria și-a construit propria sa ie de la zero, fapt care a făcut ca multă lume să se mândrească de ea și să o cunoască.

 

Autor: Mihaela Chiorescu

Google+ Linkedin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

*