Progresul a ajuns și la Bălți. S-a deschis un Centru de Dializă

Progresul a ajuns și la Bălți. S-a deschis un Centru de Dializă

La Bălți a fost deschis un nou Centru de Dializă, dotat cu echipament de ultimă generație. Problema calității serviciilor medicale este una actuală pentru țară, inclusiv pentru Municipiul Bălți. Cetățenii de multe ori se ocupă cu ”autolecuirea”. Iar cei ce suferă de o boală mai gravă, aleg să plece în capitală sau peste hotare. Totuși, apariția noului Centru de Dializă la Bălți va permite schimbarea esențială a acestei realități.

Insuficiența acută renală și cronică este o boală foarte gravă care poate duce la un rezultat fatal. De aceea, este important să fie posibilitatea de a primi un ajutor calificat. Dializa este o metodă de tratament prin care sunt înlocuite unele dintre funcțiile rinichilor. Ea este utilizată în stadiile finale ale bolilor cronice de rinichi și are rolul de a ajuta la eliminarea rezidurilor și fluidelor pe care rinichii nu sunt capabili să le elimine singuri. Totodată, această procedură are rol de a menține un echilibru în organism.

Acest centru are capacitatea de a oferi tratament pentru 200 de oameni din regiunile de nord. „Sunt din Larga, raionul Briceni. La Chișinău, 2 ani acolo am făcut. M-am mutat mai aproape. E bine, că e de trei ori pe sătptămână, dar până acum umblam de două”, spune Victor, pacient al Centrului de Dializă, transmite unimedia.info.

În R. Moldova mai mult de 600 de persoane suferă de insuficiență renală. În ultimii 2 ani, numărul lor a crescut cu 25%.

foto: unimedia.info

 

Autor: Ecaterina Zîbiuc

Google+ Linkedin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

*