Ruslan Țentiu, tânăr dansator din Bălți: „Pe scenă poţi fi acea persoană care nu îndrăzneşti să fii în viaţa cotidiană”

Ruslan Țentiu, tânăr dansator din Bălți: „Pe scenă poţi fi acea persoană care nu îndrăzneşti să fii în viaţa cotidiană”

Ruslan Ţentiu este un tânăr talentat, originar din orașul Bălți, dansator, coregraf, actor. Din copilărie, părinţii l-au îndrumat spre muzică. Din clasa a IV-a, a început să frecventeze ansamblul de dansuri populare “Mioriţa”. Odată cu maturizarea sa, Ruslan a înţeles faptul că dansul îi este mai apropiat. Dansul a devenit pentru Ruslan modul îndrăgit prin care îşi exprimă talentul. 

Având doar o pereche de ghete şi dorinţa mare de a învăţa ceva nou, Ruslan a hotărât să danseze hip hop pe străzile oraşului Bălți:

La acel moment apăruse filmul “Step up” care mi-a aprins dorinţa să dansez everyday. Şi învăţam din filme diferite figuri

View this post on Instagram

#beltsydancestyle #dance #swag #night

A post shared by Ţentiu Ruslan (@r_tentiu) on

Primul profesor de hip hop i-a fost prietenul şi vecinul Iura Episcev. A evoluat pe scenele din Drochia, Bălţi, Chişinău, Tiraspol.

View this post on Instagram

#trap #swag #BeltsyDanceStyle

A post shared by Ţentiu Ruslan (@r_tentiu) on

A fost participant în semifinala concursului ”Moldova are Talent”:

Am trecut până la semifinala concursului Moldova are Talent. A fost o experienţă nemaipomenită. Consider că dansator profesional se poate numi acel care respectă toate stilurile şi este mereu în descoperire. Ar fi un plus mare pentru un traducător să cunoască mai multe limbi. Aşa este şi în magia dansului

A colaborat cu diferiți coregrafi, cum ar fi: Natalia Ghirina, Iurii Rîbak, Alexandra Soşnicov, Serghei Golovnea şi alții. Cu trupa “Gândul Mâţei” a participat la concertele Centrului Republican pentru Copii şi Tineret ATRICO.

View this post on Instagram

#FireCrew#popping#dance

A post shared by Ţentiu Ruslan (@r_tentiu) on

Motto-ul preferat al lui Ruslan este: „Totul ce se face, se face spre bine!”.

Ruslan consideră că în R. Moldova dansul nu este luat la modul serios sau că ar fi o ocupaţie doar pentru fete. În viziunea tânărului, dansul este o combinaţie de sport și artă şi nu este atât de uşor cum pare la prima vedere:

Pe scenă poţi fi acea persoană care nu îndrăzneşti să fii în viaţa cotidiană. Acest sentiment merită toate orele de muncă care se transformă într-o satisfacţie enormă şi te face să lucrezi şi mai mult, să fii cel mai bun din cei mai buni. Sunt mândru că fac studiile la Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice, deoarece aici m-am regăsit pe mine însumi”.

Autor: Loredana Cebotari

Google+ Linkedin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

*