Ce semnificație are Paștele pentru tinerii din Moldova?

Ce semnificație are Paștele pentru tinerii din Moldova?

 

Această sărbătoare are o mare importanţă pentru mine şi familia mea. Eu merg de Paşte în sat, este o tradiţie în familia noastră să sărbătorim cu bunicii. Noaptea merg împreună cu bunelul la sfinţit pasca. Aducem în casă focul haric. Dimineaţa merg cu bunica la cimitir pentru a da pomene, după care urmează să gustăm cu toată familia din bucatele pregătite.

Malvina Glinschi

 

 

 

 

 

Pentru mine, această sărbătoare este mai mult decât o semnificație religioasă. Paștele înseamnă unul din acele momente când se reunește toată familia la un loc. Din păcate, la fel ca în multe alte familii din Moldova, majoritatea rudelor mele, inclusiv părinții, sunt împrăștiați prin lume, iar Paștele e acel moment dedicat exclusiv familiei noastre. Pentru familia mea, sunt convinsă că semnificația religioasă joacă un rol mai mare, ei țin tot postul mare, iar Paștele e un moment spiritual, dar indiferent de convingerile religioase, de Paști, parcă toți devin mai buni și mai atenți la cei din jur. Noi vom sărbători în familie, la o cină, povestind, râzând și simțindu-ne bine.

Victoria Sakharova

 

 

O să sărbătoresc împreună cu cei mai apropiați, cu familia. Pentru mine, semnifică o ocazie frumoasă de detașare de program, rutină și regăsire alături de cei dragi. Este o sărbătoare care vine cu nostalgie și amintiri frumoase din copilărie, cu miros de cozonac și ouă roșii, dar și una cu o încărcătură spirituală.

Balacci Veaceslav

 

 

În seara de Paşti voi cânta în Corul Arhieresc al Mănăstirii Curchi, după care vin acasă şi împreună cu familia mea stăm la masă şi gustăm din bucatele preparate. Pentru mine, Paştele semnifică sensul creştinismului, sensul vieţii noastre. Învierea lui Hristos ne-a încredinţat că şi noi vom putea învia.

Ioan Lazar

 

 

 

 

 

Anul acesta voi sărbători Paştele diferit ca în ceilalţi ani. Fiind plecat peste hotare la muncă, nu am prea multe oportunităţi, dar de obicei merg la biserică la sfinţit pasca, după care cu familia ne aşezăm la masă, ciocnim ouă şi felicităm rudele.

Alexandru Picalev

 

 

 

 

 

Voi sărbători acasă cu familia. Paștele e în primul rând Învierea Domnului și încă un motiv de a ne aduna cu întreaga familie.

Ina Cibotari

 

 

 

 

 

 

Paştele îl sărbătoresc alături de familie. Pentru mine, această sărbătoare înseamnă mult, deoarece este o oportunitate de a ne aduna cu toţii la masă.

Alex Balan

 

 

 

 

 

Autor: Mihaela Sîrbu

Google+ Linkedin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

*