Fără cinematograf la Bălți. Cum își petrec timpul liber tinerii în lipsa acestuia?

Fără cinematograf la Bălți. Cum își petrec timpul liber tinerii în lipsa acestuia?

„PATRIA” este unica rețea de cinematografe din Republica Moldova. Ea include 3 cinematografe în Chișinău și unul în Bălți. În anul 2015, cinematograful din Bălți a fost închis din cauza lipsei financiare și a fost transferat în „Patria Multiplex”, plasat în „Shopping MallDova”. Locuitorii din orașul Bălți duc lipsa acestui cinematograf.

Ce părere aveți în legătură cu lipsa cinematografului din orașul Bălți?

 

„Eu și familia mea ne-am întristat enorm când s-a închis Patria. Noi săptămânal mergeam la un film, în special la o animație pentru copii. Vom fi enorm de recunoscători dacă se va redeschide”.

Natalia Gidei

 

 

 

 

 

„Am o părere foarte rea la moment. Nu prea sunt locuri pentru petrecerea timpului liber, în special pentru tineri. Și îi duc lipsa, deoarece îmi plăcea mereu să văd cele mai noi și interesante filme”.

Veceslav Fosa

 

 

 

 

 

„Personal chiar îi simt lipsa, pentru că orașul Bălți nu este îndestulat cu multe facilități, atât pentru adolescenți, cât și pentru vârstnici. Datorită prețurilor avantajoase și premierele filmelor mult așteptate, fostul cinematograf ținea nivelul de interes al bălțenilor! Aș lupta pentru reînnoirea și repornirea cinematografului”.

Doina Moraru

 

 

 

 

„Desigur sunt foarte indignată și nedumerită. Și așa tinerii din Bălți nu au unde își petrece timpul. Tinerii din Bălți sunt nevoiți să plece în Chișinău doar pentru a viziona un film. După cele întâmplate în Kemerovo pot să afirm că chiar dacă ar fi cinematograf mi-ar fi frică să merg la un film, și nu doar mie. Da, îi duc lipsa, deoarece Patria din Bălți a fost un loc unde ne petreceam timpul cu prietenii și nu trebuia să aștepțăm luni întregi pentru a-l vizualiza pe net”.

Ana-Maria-Guțu

 

 

 

„Lipsa cinematografului din orașul Bălți nu aduce beneficii nimănui, chiar și atunci când activa, la fel, nu aducea beneficii (financiare) orașului. Administrația locală a decis că este mai bine ca cinematograful Patria să fie închis. La întrebarea dacă îi duc lipsa, voi răspunde că da, îi simt lipsa, deoarece aveam posibilitatea să mă odihnesc privind un film într-o atmosferă mai deosebită, dar acum trebuie de mers până la Chișinău. Nu era o problemă dacă încăperea în care a fost cândva cinematograful se implementa ceva și să se folosească acest spațiu imens. Acum toată încăperea se află “sub un lacăt”, păcat”.

Ion Balanici

 

 

 

„Nu duc lipsa cinematografului din or. Bălți. Mi-ar plăcea să-mi petrec timpul la un spectacol. Prefer să urmăresc emoțiile personajelor reale, decât ecranizate. Teatrul poate îmbina desenul, muzica, poezia și proza. Menține obiceiurile folclorice, dar cinematograful este o inovație modernă de care toți sunt “îmbolnăviți”. Dacă ar fi un cinematograf în or. Bălți, atunci teatrul va fi în pierdere. În locul unde este construit cinematograful mai bine s-ar construi ceva benefic în favoarea tinerilor bălțeni”.

Loredana Cebotari

 

Autor: Mihaela Chiorescu

Google+ Linkedin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

*