„Acolo l-am întâlnit pe viitorul meu soț”. Ce cred tinerii despre Biblioteca Științifică a USARB?

„Acolo l-am întâlnit pe viitorul meu soț”. Ce cred tinerii despre Biblioteca Științifică a USARB?

Biblioteca Științifică a Universității de Stat „ Alecu Russo” din Bălți (BȘU) are peste 70 de ani. Este amplasată într-un sediu impunător, cu patru nivele, pe o suprafaţă de 6 mii m2. Biblioteca oferă acces la o colecţie enciclopedică în 42 de limbi şi la o bogată infrastructură informaţională. Potrivit unui studiu ONU, BȘU din Bălţi este una dintre cele mai mari biblioteci universitare din Europa de Est.

Biblioteca Științifică din campusul Universității de Stat „Alecu Russo” oferă o gamă de surse bibliografice utile pentru studenții ingenioși și curioși. Studenții sunt prezenți în minim într-o sală a bibliotecii, încercând să se dezvolte pe plan profesional, dar și cultural.

„Am fost săpatamâna trecută și am găsit unele cărți interesante despre psihologie și istorie pe care nu le găsesc la librării sau în alte biblioteci din oraș, dar le pot citi numai în sala de lectură, mai ales cărți de ale lui Octavian Paler care sunt greu de găsit la noi. Deseori apelez la BȘU, deoarece meseria pe care o studiez este una complexă și migăloasă. Am un noroc exclusiv că îmi fac studiile  la universitatea bălțeană și că beneficiez de șansa să deschid ușa bibliotecii și să mă dezvolt continuu’’. 

Radu Petriman, student la specialitatea Psihologie

 

 

 

„Da, este utilă Biblioteca Științifică din campusul Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți, deoarece pot găsi materiale informaționale care mă ajută să mă pregătesc pentru lecții, iar această informație poate fi găsită doar aici, dintr-o parte, este un plus pentru bibliotecă, din altă parte, este un minus pentru R. Moldova, nu toți pot veni în Bălți la această bibliotecă, doar pentru niște materiale, cât de utile nu ar fi’’.

 Ilie Cojocaru, LTR „Ion Creangă”

 

 

„Dacă e să fiu sinceră, biblioteca îmi este mereu de mare ajutor. De fiecare dată când mă confrunt cu o temă pentru acasă mai complicată, biblioteca mă așteaptă cu drag. Merg acolo destul de des și o fac din plăcere (cred că nu face să atingem tema confortului garantat de bibliotecă); uneori nu doar ca să-mi fac temele, ci și pentru a savura din lectura unei cărți într-o ambianță mai liniștită și mai plăcută decât cea a “celulelor” din căminele studențești. Cât despre dotarea bibliotecii cu literatură, sunt foarte mulțumită, dat fiind faptul că sunt studentă la Litere. Întotdeauna am găsit pe rafturi informația necesară, iar personalul este foarte binevoitor și receptiv. Un mare Mulțumesc!”

Ana Tcaci, Facultatea de Litere, specialitatea Limbă și Literatură Engleză și Limbă Franceză

 

„Biblioteca universității îmi este de mare folos din mai multe puncte de vedere: găsesc acolo materiale teoretice pentru cursuri, beletristică și cărți din diferite domenii, ceea ce mă ajută să mă dezvolt. Mai mult ca atât, biblioteca mai este și un loc bun pentru a-mi petrece timpul liber între ore (are niște fotolii minunate în care poți sta cu o carte). Și un fapt nu mai puțin important: acolo l-am întâlnit pe viitorul meu soț”.

Tatiana Coțofan, Facultatea de Litere

 

 

Autor: Loredana Cebotari

 

Google+ Linkedin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

*