„Reper LiteraR” Provocăm la lectură! (Ediția 1)

„Reper LiteraR” Provocăm la lectură! (Ediția 1)

Rubrica „Reper LiteraR” este un proiect în cadrul portalului REPER.MD.

O găsiți aici pe Tatiana Coțofan care vă va provoca săptămânal la lectură.

Dar ne-am propus și noi o provocare! 🙂

Și anume, să găsim cărți demne de citit, titlul cărora să înceapă cu o literă din alfabet! Astfel, săptămâna 1 începe cu „A”, cartea „Amantele” de Elfriede Jelinek.

Timp orientativ de lectură – 3 zile

Romanul ne spune povestea a două femei care visează la dragoste, dar sunt tratate cu ură și violență. Povestea se desfășoară într-un orășel de provincie, unde eroinele se confruntă zilnic cu pericolele alcoolului, muncii grele și ignoranței.

                                                            Despre autor
– Este o scriitoare din Austria, laureata Premiului Nobel pentru Literatură în 2004;

– Proza ei este apreciată pentru muzicalitatea excepțională, abilitatea care se datorează anilor buni de studii muzicale;
– Numele autoarei a devenit extrem de cunoscut în urma scandalului declanșat de romanul ei “Poftă”, publicat în 1989, care a atins tema tabu a sexualității violente.

De ce citim această carte?

– Romanul ne vorbește despre lumea căsniciei într-un fel cu totul diferit. Viața împreună este văzută ca un dezastru, un început al degradării și morții.
– Violența verbală și fizică în lumea acestui roman sunt la ordinea zilei. Însă, nu așteptați să găsiți aici soluții, doar avertizări.
– Nu veți găsi descrieri lungi și plictisitoare, și nici dialoguri inutile, doar vorbire impersonală marcată de ură și deziluzii.

Lectură cât mai plăcută și inofensivă!

Google+ Linkedin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

*